//
You're reading...
B2B marketing, Content strategy

De basis van uw content marketing strategie

strategieAspecten om rekening mee te houden bij het ontwikkelen van uw content strategie.

Content marketing is een effectieve manier om potentiële klanten te bereiken en uw klantenbestand te laten groeien. Uit onderzoek van het content marketing institute blijkt dat content marketing steeds belangrijker wordt. Het content marketing institute vroeg, samen met MarketingProfs en Brightcove, B2B marketingprofessionals in Noord Amerika naar hun plannen voor 2014.

Uit het onderzoek blijkt dat 93% van de ondervraagden content marketing inzet.

Zijn we in Nederland ook al zover? En bent u al klaar om te beginnen met het schrijven van effectieve content? Een duidelijke content marketing strategie is van grootbelang voor het efficiënt inzetten van content marketing!

1 Autoriteit

Door het creëren van content van hoge kwaliteit kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten in de markt.

Content waaruit blijkt dat uw bedrijf een autoriteit is op uw vakgebied zorgt ervoor dat u een sterke eerste indruk kunt maken op potentiële klanten.  Klanten en bezoekers zullen door hoogwaardige content vaker terugkeren naar uw website.

Profileert u zich met hoogwaardige content, dan heeft dat ook invloed op andere marketingacties. Bezoekers zouden uw content kunnen delen met vakgenoten waardoor er binnen verschillende social media de bekende olievlek ontstaat. Daarnaast zullen Google en andere zoekmachines meer waarde hechten aan uw website.

2 Social media integratie

Het is bijna noodzakelijk geworden om een goede integratie van uw content strategie met social media te hebben. Via bekende social media platformen zoals Facebook, Google+, Linkedin en Twitter kan uw bereik snel groeien.

Zorg ervoor dat uw content deelbaar is, zodat uw klanten en fans uw merk kunnen delen met vrienden, collega’s en kennissen. Het kan vertrouwen wekkenbij een potentiele klant, wanneer vrienden content van u delen.

3 SEO

Het creëren van hoogwaardige content is mogelijk de meest waardevolle investering voor uw zoekmachine optimalisatie. Door het creëren van content bouwt u een lijst van relevante zoekwoorden op, waarop uw bedrijf gevonden wordt. Als uw content zoals hierboven beschreven ook nog gedeeld wordt, zien zoekmachines u als relevant voor uw lezer en stijgt uw ranking in de zoekresultaten.

4 Genereren van leads

Natuurlijk draagt content marketing bij aan het genereren van waardevolle leads. Zorg er wel voor in uw content marketing strategie dat uw sales doelstellingen aansluiten op uw marketing doelstellingen.

Zorg ervoor dat uw sales afdeling op de hoogte is van de content die er wordt verspreid. Leads die gegenereerd worden door middel van hoogwaardige content kunnen dan op de juiste manier door Sales worden opgevolgd.

Onderzoek van het Content Marketing institute

Terug naar het onderzoek van het Content Marketing institute waaruit blijkt dat 93% van de respondenten bezig is met content marketing. Opvallend is dat slechts 44% aangeeft dat zij een duidelijke content marketing strategie hebben. Bij grote organisaties ligt dat percentrage nog iets lager op 41%.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het hebben van een duidelijke strategie bijdraagt aan de effectiviteit van content marketing. Van de respondenten die een duidelijke strategie hebben zegt 66% dat content marketing effectief is. Van de bedrijven die geen strategie hebben zegt slechts 11% dat content marketing effectief is.

Lees hier het volledige onderzoek van The content marketing Institute

Bron: The content marketing institute

Lees ook

Advertenties

Over Thomas Gussekloo

Online Project Manager bij Marqit

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: