//
You're reading...
B2B marketing, Leadgeneratie

Hulp bij het selecteren van uw digitale marketing tools

Hulp bij het selecteren van de digitale marketing toolsHet communiceren en het koopgedrag van klanten gebeurt tegenwoordig regelmatig via digitale kanalen. De juiste marketingvorm en doordachte strategie is hierbij van groot belang. Amerikaanse managers beweren, naar aanleiding van een onderzoek (2013) van Gartner, dat brand websites, social media en online advertising de meest effectieve digitale marketing tools zijn. Op deze manier geeft u uw doelgroep(en) reden om, via waardevolle content, over uw merk, product of dienst te praten.

Het tempo van de veranderingen rondom digitalisering gaat snel, waardoor het de marketing beïnvloedt om diensten te zoeken van externe aanbieders. Ook schieten de specifieke vaardigheden in de marketing vaak tekort waardoor deze externe aanbieders ingeschakeld moeten worden. Uit onderzoek is gebleken dat digitale marketeers hulp nodig hebben bij gespecialiseerde taken zoals: marketing zoekmachine, online advertising en mobile marketing.

Het spreekt dus voor zich dat mediabedrijven voor de marketing een groter aandeel aan uitgaven toegewezen kregen dan andere verticale industrieën.

Bron: Gartner (maart 2013) % marketingbudget van het bedrijf

Gartner (maart 2013) % marketingbudget van het bedrijf

De belangrijkste marketingdoelstelling van 2013 blijkt het vergroten van de interactie met de klant te zijn. 35% van de marketeers zal meer budget gaan besteden aan social media-marketing om deze doelstelling te realiseren. De meeste Nederlandse marketeers hebben hun budget in 2013 gelijk gehouden ten opzichte van 2012. Dit blijkt uit het laatste onderzoek van Multiscope en Lewis PR. Verwacht wordt dat het online marketingbudget dit jaar zal groeien met 9%. Ervaringen, sociale en mobiele marketing en creatie van content en beheer zijn de belangrijkste uitlaatkleppen voor de verhoging van het budget. Marketeers bevestigen klanten te werven en te behouden door een groter budget beschikbaar te stellen.

Het vergroten van de interactie met de klant kunt u, kortom, realiseren door de meest effectieve digitale marketing tools te gebruiken. Heeft u een groter marketingbudget beschikbaar en kunt u het tempo van de veranderingen rondom digitalisering niet bijhouden? Dan zijn er altijd nog externe aanbieders die u om hulp kunt vragen…

Bron:
http://www.gartner.com/technology/research/digital-marketing/digital-marketing-spend-report.jsp

Bronnen afbeelding:
http://nl.dreamstime.com/royalty-vrije-stock-foto-s-digitale-marketing-image24626358
http://nl.123rf.com/photo_13081096_digitale-marketing-rond-de-wereld-in-een-mum-van-tijd.html

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: