//
You're reading...
Content strategy

Zijn B2B content marketeers overmoedig geworden?

Met “engagement” als het nieuwe toverwoord voor 2013, zou je denken dat B2B marketeers het creëren van “engaging content” als de grootste content marketing uitdaging voor 2013 zien. Gek genoeg is dit in tegenstelling tot voorgaande jaren niet het geval: het creëren van genoeg content (29%) wordt in veel grotere mate als dé grootste uitdaging aangewezen dan het produceren van ‘the kind of content that engages’ (18%). Dit blijkt uit het B2B Content Marketing onderzoek, recent uitgevoerd door het Amerikaanse Content Marketing Institute in samenwerking met MarketingProfs. Is “engagement” überhaupt nog wel het buzzword van 2013 of is hier sprake van (lichte) overmoedigheid?

Zelf geloof ik in het laatste, alhoewel enige nuance op zijn plaats is. Mijn stelling is dat veel B2B marketeers zich eerder laten leiden door de druk die de content marketing “hype” met zich meebrengt, dan dat er werkelijk wordt nagedacht over de meest effectieve en succesvolle manier waarop content marketing voor de belangrijkste doelen van de organisatie kan worden ingezet. Uit meerdere recente onderzoeken is namelijk gebleken dat slechts 1/3 van de B2B marketeers een goed gedefinieerde content marketing strategie heeft. Of zoals Paul Gillin het in BtoB Magazine formuleert: ‘[W]e don’t know what to say but we want to say more of it.’

En dat is nu juist niet de meest effectieve manier waarop content marketing kan worden ingezet. Sterker nog, uit het eerder aangehaalde B2B Content Marketing onderzoek blijkt dat de meest effectieve B2B content marketeers ‘[t]ailor [their] content to specific profiles/personas much more frequently’ én ‘[a]re far less challenged in terms of producing engaging content’. Oftewel, een grote collectie kwalitatieve content is mooi, maar als deze (collectie met) content uiteindelijk niemand motiveert om jouw product te kopen, heb je er weinig aan.  “Engagement” is en blijft dus het toverwoord.

Maar hoe krijg je dit in de praktijk voor elkaar? Dat content niet “one-size fits all” is, lijkt me duidelijk. Maar dat verschillende buying cycles verschillende content assets vereisen, is nog niet overal doorgedrongen: ‘Each asset plays a different role in the story. Go figure out the story your prospect needs to become the hero of and share it with them. It takes work, but it’s also becoming the table stakes for content marketing. And it’s called strategy, ’ aldus Ardath Albee in ‘Content Marketing Requires More Than Content’.

Laat je dus niet van de wijs brengen door de druk die de “hype” met zich meebrengt, maar steek jouw tijd en energie in het creëren van een weldoordachte content marketing strategie voordat er daadwerkelijk content wordt gecreëerd. Want van stress en overmoedigheid is nog nooit iemand beter geworden.

Advertenties

Over Mandy Woltjes

Marketing Manager @ Marqit

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: