//
You're reading...
Leadgeneratie, Social media

De sociale stap voor bedrijven

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van veel consumenten. Toch durven veel bedrijven deze sociale stap richting hun afnemer niet te nemen omdat zij niet weten hoe de tools werken of wat zij hiermee kunnen bereiken. Met als resultaat, ondergesneeuwd te worden.

Een voordeel is dat sociale media zelf prima consultants zijn voor tips over de inzet van sociale media door bedrijven. Door wat op twitter te zoeken naar tweets over marketing (#marketing) stuitte ik op een artikel geschreven door Dougles Chan genaamd “Twitter 101: How to use Twitter for Branding and Marketing”. Twitter kan volgens de auteur de mogelijkheid bieden tot diepgaand klantcontact, het is daarnaast een handige netwerktool dat gebruikt kan worden voor het versterken van het imago én het kan nieuws snel openbaar maken. En last but not least toont het gebruik van Twitter natuurlijk ook aan dat het bedrijf met de tijd meegaat!

Sociale media zijn ook prima tools om achter de behoeften van de (beoogde) doelgroep te komen door te zoeken op relevante keywords en hashtags (#), stelt auteur van het artikel “Social Media Marketing inzetten voor lead generatie” dhr. Reijnen. Ook kan volgens Reijnen, door analysesoftware (Google Analystics) op deze keywords en hashtags los te laten, onderzocht worden welke er door de doelgroep veel worden gebruikt. Het bedrijf hoeft dan alleen nog maar deze keywords en hashtags toe te voegen aan haar communicatie uitingen, om deze aan haar beoogde doelgroep openbaar te kunnen maken.

De boodschap is duidelijk, sociale media zijn tools waarmee grote voordelen behaald kunnen worden. Sneeuw niet onder en neem in no-time grote sociale stappen richting afnemers. Genoeg #socialmediatips, sneeuwruimen maar!

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “De sociale stap voor bedrijven

  1. Reblogged this on rickhaasnoot.

    Geplaatst door Rick Haasnoot | 02/03/2012, 11:02 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: