//
You're reading...
Content strategy

De veelzijdigheid van content marketing

Een onderneming kan om verschillende redenen besluiten om content marketing in te zetten. Naast het genereren van leads kan content marketing ook ingezet worden om het  imago van  uw bedrijf te versterken, bestaande klanten te informeren, verkoop te verhogen en merk awareness te creëren. U kunt er natuurlijk voor kiezen om content marketing in te zetten met maar met één doel. Maar waarom combineert u de verschillende doelen niet tot één content marketing strategie?

Als u tijdens het creëren van uw content marketing strategie de volgende punten in gedachte houdt, is het mogelijk om verschillende doelen te bereiken:

1.       Zorg voor inhoud die relevant is voor de lezers

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om relevante content te creëren. Deze content maakt of breekt uw content marketing strategie. Mensen zullen uw content eerder lezen, verspreiden en erover praten.

2.       Wees origineel

Wees origineel en onderscheid u van uw concurrentie. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat mensen uw naam sneller onthouden, ook zullen ze anderen er eerder over vertellen en zal het imago van uw bedrijf worden versterkt.

3.       Toon kennis en expertise

Het tonen van kennis en expertise zorgt er ten eerste voor dat uw bedrijf geen imagoschade oploopt. Daarnaast kan het de huidige band met klanten versterken en nieuwe klanten aantrekken.

4.       Zorg voor een goed design

Een goed design zorgt tevens voor versterking van uw merkimago en content zal sneller door de doelgroep worden verspreid.

Houd goed voor ogen wat uw doel  is en zorg altijd voor een goede (content) basis. Pas dan is het mogelijk om effectief een content marketing strategie te kunnen inzetten.

Advertenties

Over Estelle Alsemgeest

Student commerciele economie Stagiaire @ Marqit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: