//
You're reading...
Leadgeneratie

Onderzoek: “SEO het belangrijkste middel voor het genereren van leads”

Uit het recent gepubliceerde 2011 State of Digital Marketing Report blijkt dat SEO het belangrijkste middel voor het genereren van leads is voor zowel B2C als B2B marketeers. Het onderzoek is in september online uitgevoerd en meer dan 500 marketing professionals hebben de enquête ingevuld.

Volgens de marketing professionals is SEO effectiever dan PCC en social media marketing. Zo zegt 57% van de B2B marketeers dat SEO het effectiefst is voor het generen van leads, bij de B2C marketeers  is dat 41%. Daarnaast is het generen van leads voor 46% van de B2B marketeers de belangrijkste doelstelling bij een online campagne. Bij B2C marketeers is dit met 23% net iets minder belangrijk
dan het generen van sales.

Uit de onderzoeksresultaten komt echter ook naar voren dat marketeers het succes van een online campagne allereerst meten aan  de hand van het traffic naar de website. Daarna wordt pas naar lead generatie en sales gekeken.

SEO blijkt dus effectief te zijn voor het generen van leads, maar wat in het onderzoek wordt vergeten is dat alleen goed vindbaar zijn nog geen leads oplevert. Want er moet natuurlijk ook nog iets zijn waar SEO op kan worden toegepast: content! Na het creëren van op de doelgroep aansluitende content kan er namelijk pas een (succesvolle) SEO campagne worden gelanceerd en kunnen er daadwerkelijk leads worden gegenereerd. Zorg er dus voor dat u (1) kwalitatieve content weet te creëren, dit vervolgens (2) goed vindbaar weet te maken en tot slot (3) leads weet te genereren. Pas dan kun je zeggen dat SEO een belangrijke stap is bij het genereren van leads.

Advertenties

Over Estelle Alsemgeest

Student commerciele economie Stagiaire @ Marqit

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: