//
You're reading...
B2B marketing, Content strategy, Leadgeneratie

Trend: content marketing steeds belangrijker onderdeel van leadgeneratie

Vooralsnog wordt content marketing in Nederland – zo blijkt uit de TNO NIPO B2B Marketing Barometer 2011 – slechts door één op de drie B2B bedrijven in de marketingstrategie opgenomen. Een situatie die op het punt staat van veranderen, gezien de toenemende uitgaven op het gebied van B2B marketing én de globale trends op het gebied van content marketing.

Waar het in Nederland nu veelal grotere bedrijven zijn die zich wagen aan het inzetten van o.a. whitepapers, nieuwsbrieven en weblogs, speelt deze vorm van marketing in het buitenland al een veel grotere rol. Zo houdt in de Verenigde Staten naar verluidt 90% van de B2B markt zich actief bezig met content marketing. Joe Pulizzi – oprichter van de Amerikaanse content marketing specialist Junta42 – spreekt op de website van FOLIO zelfs van een content marketing boom, veroorzaakt door de inzet van social media, zoekmachine optimalisatie en het genereren van leads. Content marketing is namelijk cruciaal voor het succes van social media, SEO én leadgeneratie.

Dit inzicht begint ook binnen de Nederlandse B2B markt steeds meer voet aan de grond te krijgen. Hoewel Nederlandse marketeers het nog lastig vinden om content marketing op de juiste manier op te starten en door te voeren, zal het ook hier volgens Ingrid Archer van spotONvision dé trend van 2011 worden. Waarom? Omdat de macht tegenwoordig bij de doelgroep ligt. Zij bepalen of zij iets wel of niet interessant vinden. Stop dus met het versturen van glossy corporate brochures en begin te begrijpen waar jouw potentiële klant naar op zoek is. Het is namelijk de inzet van inhoudelijk sterke content, wat uiteindelijk de meest kwalitatieve leads zal gaan opleveren.

Advertenties

Over Mandy Woltjes

Marketing Manager @ Marqit

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: “Whitepapers zijn (zeer) nuttig” « Marqit Marketingblog - 02/08/2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: